SAMARBETSPARTNERS
Arkiv
platta-samarbetspartners
 
xl-group_logo
stoby_logo
mkb_logo
climat80_logo
malmo-arena-hotel_logo
elektro-kroon_logo
loddeplat_logo
cmp_logo
Logo O’Learys

aktivitetsstodwww.bris.se

BRIS För dig som är ung

BRIS Vuxentelefon


Är du som förälder
intresserad av att bli
tränare/hjälptränare?

För mer information:
Telefon 040-869 00 eller
maila till annika@mai.se

Olivia Stridh (till vänster), tog bronset på USM inomhus i Uppsala i mars 2017 på 60 meter F15 med tiden 7.93 (7.87 tidigare i tävlingen), segraren Ella Sjöblom, i mitten, AIK Friidrott vann på tiden 7.73 och Nikki Anderberg, MAI tog hem silvermedaljen med tiden 7.81.
Foto: Deca Text&Bild

Olivia Stridh, född 2002, sprang förra helgen i stortävlingen Copenhagen Open, i Hvidovre, 80 meter häck på rekordsnabba 11.37, vilket är klubbrekord i MAI. Olivia tog silvermedaljen i Köpenhamn, slagen av Ida Boe Rasmussen, Greve Atletik, född 2003 som sprang på smått sensationella 11.34, vilket är danskt rekord för flickor 15 trots att hon endast är 14 år. Det tidigare klubbrekordet i MAI var 11.82 och sattes av Saran Condé den 13 september 1987! Men Olivias tid är självklart också Skånskt rekord där hon slog stjärnan Elise Malmbergs rekord på 11.65 från 2010, ett rekord som Elise delade med Johanna Riex, Eslövs AI som sprang på samma tid 2004.

Inte nog med detta, Olivias tid, 11.37, är den nästa snabbaste under i varje fall de senaste 11 åren i svensk statistik, endast slagen av Stina Gustavsson, Hammarby, som förra året noterades för 11.10. Kanske är det den nästbästa tiden genom tiderna bland flickor 15 i vårt land? Andra- och tredjeplatserna i år innehas av två tjejer från Ullevi som har tiderna 11.90 och 12.37, så vi pratar om rejäla tidsdifferenser. Som en referens kan vi också berätta att Tilde Johansson, Falkenbergs längdhoppsstjärna, nu i landslaget i mångkamp i helgen som gick, där hon tog en silvermedalj, sprang på 11.50 när hon var 15 år.

Olivia är självklar etta i årets svenska 80-meter-häck-statistiken och då har ju säsongen knappast ännu börjat. Olivia vann dessutom 300 meter häck i Köpenhamn i helgen, med tiden 44.91, mer än fyra sekunder före tvåan! Dock var det alltför stark motvind för att Olivia skulle kunna pressa sitt eget personliga rekord som är 43.98. Den tiden gör Olivia också till Sverigeetta i statistiken på 300 meter häck. Hon ligger dessutom 2:a i Sverige på 80 meter slätt med tiden 10.08, endast sju hundradelar från förstaplatsen som innehas av klubbkompisen Nikki Anderberg. På 300 meter slätt ligger Olivia också 2:a i Sverige med tiden 41.65, strax efter Ella Sjöblom, AIK Friidrott som sprungit på 41.39.

Om några veckor är det Världsungdomsspelen på Ullevi i Göteborg där det kommer att slås många rekord om vädret blir OK och det inte regnar och blåser. Där möts hela den svenska eliten, men dit kommer också många duktiga tjejer från våra skandinaviska grannar. Klart står att där kan det bli fina tider om vädergudarna är på rätt humör. Helgen efter sedan är det Öresundsspelen i Helsingborg och söndagen därefter hoppas vi att Olivia springer i Ystadsspelen på Sandskogens IP där det förra året var mycket bra tävlingar.

Text: Roger Kellerman

MAI söker nya friidrottstränare

Klicka på bilden ovan och läs mer!

MAI:s Träningstider

Ladda ner MAIs Träningstider Ungdomsverksamheten Hösten 2017.

 Ladda ner Höstschema 2017
Uppdaterat: 2017-11-08, kl 13.41

November 2017.

 Ladda ner och läs!

Anmälan till friidrott

knapp-anmalan-till-friidrott
Nu kan du själv se vilka grupper det finns lediga platser i och som du kan anmäla dig eller ditt barn till. På bara ett par knapptryckningar har ni säkrat en plats i vår verksamhet. All info ni behöver finns att hitta på bokningsfunktionen.

>> Till anmälningssidan!

Hittar du ingen tid som passar dig, gör en intresseanmälan och få information när vi lägger upp nya platser.

>> Till intresseanmälan!

logo_mai-motion

För dig som älskar löpning och vill utvecklas ytterligare en nivå genom hjälp med träningsråd och sparring via gruppträning.

I MAI MOTION erbjuder vi löpträning i Malmös parker med omnejd.

 Läs mer!

MAI:s Tävlingskalender


Tävlingskalendern för inomhussäsongen 2017/2018

 Till Tävlingskalendern!

Gilla MAI på Facebook
Gilla oss på Facebook
mai-instagram
Stöd din förening

bli-medlem-stadium-stod-mai

Genom att handla på Stadium stödjer du din förening med 3% i bonus på alla dina köp, utan extra kostnad för dig.

stadium_logo2
 
För att vara med i "Stöd din förening" behöver du vara Stadium-medlem, vilket du kan bli på www.stadium.se

>> Läs mer!

MAI:s Årsberättelse

MAI:s Årsberättelse 2016

 Ladda ner och läs!

2009, 2010, 2011, 2012, 2013, 2014, 2015

MAI Shopen

mai-shopen
 Vid köp av MAI kläder,
avtala tid med Annika Hovang.

 Läs mer!

MAI:s HEJARAMSA! MAI:s Hejarramsa