Austin Hamilton, Ida Storm och Jonas Leanderson
FOTO: DECA TEXT&BILD

Det var ett tag sedan utdelningen var så god – med en trupp på 16 personer fick hela 12 medaljer åka med till Malmö efter ISM i Gävle i helgen. MAI fortsätter visa att vi är Sveriges bästa förening genom att göra fantastiska resultat.

Tre guld, fem silver och fyra brons – så fördelade sig de tolv medaljer som MAI lyckades kamma hem.

Austin Hamilton visade fortsatt mycket god form på 60m då han sprang i mål på den segrande tiden 6,69. Även Jonas Leanderson sprang segrande över mållinjen och lyckades därmed försvara sitt guld i 3000m med tiden 8.02,97 på ett mycket imponerande sätt. Sista guldmedaljör denna helg blev Ida Storm som hade en riktigt bra serie i vikt där segerkastet resulterade i mästerskapsrekordet 23,72m – över fem meter längre än silvermedaljören från Hammarby IF. Till vänster om Ida fick Marinda Petersson kliva upp på pallen med sitt kast på 18,57. På samma plats fick Wictor Petersson ställa sig då hans stöt på 18,08 gav honom en bronspeng i herrarnas kula.

På 200 m och 400m visade MAI som ofta starka positioner där Anton Sigurdsson tog sin första individuella seniormedalj på 400m på tiden 48,50, vilket resulterade i ett silver. I samma distans försökte Josefin Magnusson utmana om guldet men fick till sist ge sig vilket resulterade i silver med tiden 55,57. Pernilla Nilsson sprintade även hon hem ett silver på 200 m, distansen där även Kasper Kadestål blev trea och därmed knep sin första individuella mästerskapsmedalj.

Precis som Anton och Kasper tog Marcus Nyberg sin första seniormedalj genom ett bronshopp på 15,09 i herrarnas hyperjämna trestegsfinal. Thobias Nilsson Montler visade även han sin nya höga nivå och med bara två centimeter upp till segraren Andreas Otterling tog Thobias silver med ett hopp på 7,75. Silver tog även Max Hrelja där han klev över mållinjen som tvåa i herrarnas 60m häck med tiden 7,95.

15-åriga Rebecka Krüeger gjorde debut på senior-SM och hoppade till sig en åttondeplats i stavhoppet med ett nytt personbästa på 3,78. Warsame Doley på 1500m och Emmy Smedberg på 60m häck satte även de personbästa, Warsames 3.56,66 räckte till en sjätteplats och Emmy hamnade precis utanför pallplats med sina 8,55 i finalen. Bra försökslopp gjorde Wilma Rosenqvist på 200m som trots sin unga ålder visar att hon är namn att räkna med framöver inte minst på IJSM kommande helg.

Stort grattis till alla fina resultat! Vi ser fram emot kommande mästerskap och en härlig utomhussäsong!