Vår löpgrupp föddes hösten 2009 av några friidrottsföräldrar som passade på att springa tillsammans när deras barn hade träning i Atleticum. Intresset för gemensam löpning växte och ganska snart blev motionsgruppen en egen verksamhetsgren inom MAI, öppen för alla. På senare år har MAI RUNNERS blivit allt mer inriktad på att erbjuda kvalitativ löpträning med fokus på intervaller.

VEM

Till oss är alla välkomna. Idag består löpargruppen av en kärntrupp på cirka femton personer, både tjejer och killar. Den yngsta är under tjugo år, den äldsta över sextiofem. Några i gänget klarar att springa milen på under 40 minuter, men de flesta av oss behöver betydligt mer tid än så. Fast hos oss är peppen total, oavsett om du har som ambition att springa lopp och jaga tider eller mer vill delta för hälsan och gemenskapens skull.

NÄR

Varje måndagskväll, året om, oavsett väder. Vi träffas ombytta och klara kl 18.15 och är ute under drygt en timmes tid.
Därefter härligt eftersnack under kraftig endorfinpåverkan.

VAR

Samling utanför Atleticum, friidrottshallen på Stadionområdet. Träningen sker utomhus i närheten av samlingsplatsen. Vi springer främst i parkerna, men också ner mot Ribban eller bort till Holmabackarna.

HUR

Passen leds av vår entusiastiske tränare Håkan Carlberg. Vi kör uppvärmning, varierade kort- och långintervaller samt nerjogg – varvat med backträning och löpteknik. Ingen måndag är den andra lik, men cirka så här brukar det fördelas:

MOMENT DISTANS TID
Uppvärmning 2.5 KM 15 MIN
Löpskolning 0.5 KM 10 MIN
Intervallträning i varierad mängd och längd 3.0 KM 35 MIN
Nerjogg 1.0 KM 10 MIN
TOTALT 7.0 KM 70 MIN

Vi följer givetvis alla råd och restriktioner under pandemin.

Utöver de uppskattade träningarna så träffas vi i också i flera andra sammanhang. Självklart som deltagare i olika lopp, som MAI-funktionärer eller för en ”After Run” på något hak i stan.

Vi har även en väldigt aktiv Facebook-grupp.

DU

Vi välkomnar glatt nya deltagare. Så har du kommit förbi det första nybörjarstadiet, häng med oss – du lär inte ångra dig. Vi vågar lova dig en fin utveckling, oavsett tidigare nivå!

  • Kom och testa på gratis vid två tillfällen
  • Betala därefter medlemsavgiften (400 kr) och träningsavgiften (1500 kr) för 2024
  • I träningsavgiften ingår två startplatser till motionslopp arrangerade av MAI (för 2024 Malmöloppet och Malmö Höstmil) samt möjlighet till omklädning och dusch på Atleticum
  • Genom medlemsavgiften är du automatiskt försäkrad under träning och tävling i klubbens regi via Folksam och Riksidrottsförbundet (kollektiv olycksfallsförsäkring)

Frågor besvaras gärna av ledarna:

Johan Färemo, 070 – 941 74 00

Håkan Carlberg, 070 – 493 78 11

Hur blir jag medlem?

Du klickar dig vidare här till vår anmälningssida där du finner all information.

Medlem- och träningsavgift för 2024
Medlemsavgift: 400 kr
Träningsavgift: 1500 kr
Totalt att betala: 1900 kr

Välkommen till

“I REALLY REGRET
THAT RUN”
-Said No One. Ever.

Detta klassiska löparcitat passar perfekt för att beskriva vår löpargrupp MAI RUNNERS.

Oavsett väder och dagsform så börjar vi alltid veckan med ett pass tillsammans.

Hur motigt det än kan kännas innan, så går vi alltid därifrån fyllda av energi!