Tisdagen den 25 september 2012 presenterades MAI:s nya satsning Team Champion för ett 25-tal av MAI:s ungdomar och juniorer på Swedbank Stadion. MAI:s ordförande, Tomas Strandberg, och föreningens hedersordförande, Bengt Bendéus, informerade ungdomarna och dess föräldrar och fick en mycket positiv reaktion.

Team Champion är ett stöd-projektet för MAI:s samtliga ungdomar och juniorer mellan 15-22 år. Som aktiv kommer man bl.a. ges möjligheten till ett mentorskap. Mentorerna kommer att vara tidigare framgångsrika MAI:are med karriären bakom sig. För att skapa en samhörighet mellan alla aktiva kommer alla dessutom att få specialframtagna Team Champion-tröjor.

I takt med växande framgång och fina resultat kommer de aktiva som tar medalj vid svenska mästerskap i sina årsklasser, vare sig det är inomhus eller utomhus att erbjudas ytterligare uppbackning. Bl.a. kommer MAI:s hedersordförande, Bengt Bendéus, att varje år i samband med MAI:s årsmöte att delas ut stipendier till våra medaljörer.

Med stöttning, en härlig träningsmiljö ute och inne och framförallt duktiga och välutbildade tränare, är vi i MAI övertygade om att man som aktiv i föreningen har alla möjligheter att utvecklas och ha skoj i sin satsning.
På sikt hoppas och tror vi att detta projekt med stöd och uppbackning kommer ha till följd att återföra MAI till en position av Sveriges främsta seniorklubb i friidrott.