Årets Kraftmätning är över. Med en malmöitisk självsäkerhet kan vi konstatera att vi åter igen visar att MAI har en ungdomsverksamhet i högsta klass. År efter år placerar vi oss högt upp i resultatlistorna i tävlingar som Lag-USM, Kraftmätningen och SM-pokalen.

I  var det framförallt killarna som höjde sig rejält från kvaltävlingen och det med besked. Från 9855p till 12.119p. En mäktig ökning med ca 2200p! Samtliga killar slog dessutom sina pers i minst en gren. Nils Nilsson Gott slog till med 5,78 i längdhopp vilket är ett monsterpers på dryga 40 cm. Zacharias Paramatow slog sitt pers två gåner om i höjd och gick från från 1,62 till 1,71. På samma matta pressade Adam Svensson upp sitt pers ytterligare ett par centimeter till 1,83. Gustav Nylander kapade sitt personbäst på 80m häck med nästan två tiondelar trots, enligt honom själv, en dålig start. Det var bara ett axplock av alla de personliga rekord som killarna slog i helgen.

Tyvärr hade våra tjejer en tyngre helg där den kanske största missräkningen kom i höjd där vi inte fick någon över 1,50. Några ljusglimtar fanns trots allt, bland annat slog Amanda Sörensson nytt personbästa på 80m häck med fina 12,69 vilket även tar henne in på topp 20 i Sverige. Även stafettlaget stod för en stark prestation och sprang hela fem sekunder snabbare än i kvalet och gick in mål på en andraplats, sekunden efter Hammarby. Det snabba stafettlaget bestod av Nils Nilsson Gott, Milla Svanberg, Zacharias Parmatow, Emilia Mandl, Modou Bah och Joy Thulin.

Mixlaget bestod av:

F15: Emilia Mandl, Ella Jovanovic, Milla Svanberg, Joy Thulin, Amanda Sörensson, Chanelle Lindvall, Una Ademovic och Iben Christrup.

P15: Adam Svensson, Zacharias Parmatow, Birk van de Boel, Modou Lamin Bah, Nils Nilsson Gott och Gustav Nylander

Ledare: Albert de Capretz och Brigitta Svensson