EM i Berlin 2018

31 juli , 2018

Snart är det dags för EM i Berlin och mästarklubben MAI har fyra heta aktiva som representerar Sverige i detta mästerskap.

 

 

Thobias Nilsson Montler, längdhopp SB 8,03 PB 8,04

Tränare: Yannick Tregaro

Thobias som i år hoppat 8,03 har haft en fin säsong och uppvisat flera tävlingar på denna nya höga nivå. Sista förberedelserna sker just nu i Spanien innan avresa till Berlin.

Kvalhoppningen inleds på måndag den 6e augusti kl 16:35 och efter det är det final som startar på onsdagen den 8e augusti kl 19:40.


Axel Härstedt
– Diskus SB 63,17 PB 66,03

Tränare: Egen

Axel har haft en stabil säsong och är i en väldigt god fysiks form men han inte riktigt fått till den där träffen på tävlingarna i år. Med den sedan tidigare erfarenheten av mästerskap där Axel vid flertalet gånger visat att han är bäst när det gäller hoppas vi nu att pusselbitarna faller på plats under förmiddagens kval på tisdagen den 7e augusti. Finalen går sedan på onsdagen den 8e augusti kl 20:20.

 

Ida Storm – Slägga SB 70,62 PB 71,52

Tränare: Stellan Kjellander

Ida har i år kastat flera tävlingar över 70 m och som längst 70,62. Med erfarenheten från tidigare mästerskap och kvalkastning hoppas vi nu att Ida ska ge sig själv en bra kvaltävling på fredag förmiddag den 10e augusti inför finalen på söndagen den 12 augusti kl 19:30.

 

Josefin Magnusson 4×400 m

Tränare: Alexandr Thusell & Niklas Fernström

Josefin som sedan tidigare i år aviserat att detta är henne sista säsong som elitaktiv har med flera skadefylld år nu åter kämpat sig tillbaka och tagit en välförtjänt plats i det svenska 4×400 m laget som i år sprungit på fina 3.32,94. Laget har kapacitet att pusta ytterligare på den tiden och med god ”fighting spirit” kan det räcka hela vägen till final. Kvalet löps på fredag den 10 augusti kl 13:40 och finalen på lördag kl 21:50.

 

Till minne av Kenneth Arvidsson

Till minne av Kenneth Arvidsson

Vi har med stor sorg och saknad mottagit beskedet att vår främsta inom veteransidan i Malmö AI lämnat oss. Kenneth började representera föreningen i åldersgruppen M60. Sprint, hopp och mångkamp som...

I väntan på Malmöloppet

I väntan på Malmöloppet

Foto: Dick LottUnder perioden den 16-23 juni arrangerar vi i MAI Malmöloppet.Även i år Coronaanpassat, fast i en kraftigt upphottad version: Förutbestämt bana nere på Ribban Nummerlapp och...

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Foto: Skånska Dagbladet/Norra Skåne Skånska Dagbladet har intervjuat allas vår Hanna Katsler Mölstad och Johan Färemo från MAI RUNNERS. Temat var motion och löparglädje och det resulterade i två...