EM-kval av Axel Härstedt och många fina resultat av MAI:s kastargäng i Halle.

19 maj , 2014

Axel Härstedt

Axel Härstedt

Den årliga kastgalan i tyska Halle attraherar stora delar av världseliten och tillika så MAI:s mest framgångsrika kastare som hade tagit sig till detta kastmecka i helgen för att rivstarta säsongen.

Det största utropstecknet stod Axel Härstedt för som gjorde karriärens första kast över 62m. I serien som innehöll två kast över 62m mätte det längsta 62.43m och innebar klarad EM-kvalgräns med 13 cm.

Marinda Petersson hade också en kanonbra helg och satte ett nytt prydligt personbästa i slägga med 61.40m och blev tvåa i F19 klassen. Marinda som är junior har JVM i Eugene USA att se fram emot i sommar.

Andra MAI:are som och visade framfötterna i Halle var Jakob Gardenkrans som blev tvåa i diskus för P17 med resultatet 54.46m och Wictor Petersson som vann kulan för P17 med 19.59m.

I P19 klassen startade spjutkastaren Quincy Andersson säsongen lovande med att kasta 65.19m och Viktor Gardenkrans visa att han är på gång med 17.81m i kula och 52.76m i diskus.

Till minne av Kenneth Arvidsson

Till minne av Kenneth Arvidsson

Vi har med stor sorg och saknad mottagit beskedet att vår främsta inom veteransidan i Malmö AI lämnat oss. Kenneth började representera föreningen i åldersgruppen M60. Sprint, hopp och mångkamp som...

I väntan på Malmöloppet

I väntan på Malmöloppet

Foto: Dick LottUnder perioden den 16-23 juni arrangerar vi i MAI Malmöloppet.Även i år Coronaanpassat, fast i en kraftigt upphottad version: Förutbestämt bana nere på Ribban Nummerlapp och...

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Foto: Skånska Dagbladet/Norra Skåne Skånska Dagbladet har intervjuat allas vår Hanna Katsler Mölstad och Johan Färemo från MAI RUNNERS. Temat var motion och löparglädje och det resulterade i två...