I söndags avslutades Europamästerskapen i Helsingfors. Den svenska truppens totala facit överträffade alla förväntningar. Ett guld (Moa Hjelmer, 400m), två brons (Emma Green Tregaro, höjd och Michel Tornéus, längd), sju placeringar i intervallet 5-8 och ytterligare tre 10:e platser.

Två av våra gulblåa MAI:are gjorde ockå mycket bra ifrån sig på Olympiastadion.

Petter Olson gjorde en bra mångkamp, utan extrema toppar eller missar, som slutade med poängen 7771, vilket är mindre än 100 poäng från det personliga rekordet. Prestationen och poängen gav honom en fin fin slutlig 10:e plats i resultatlistan! Mycket bra insats av seniordubuterande Petter, som utöver den fina placeringen kan stoltsera med att han blev bäste svensk i tävlingen. Nu väntar några veckors välbehövlig tävlingsvila för Petter, som haft en lång säsong med tanke på alla tävlingar under våren i USA.

För Philip Nossmy, 110m Häck, flöt löpningen på som aldrig förr. Han inledde med att vinna sitt försöksheat på tiden 13.56 i -1.2 vind, fyra tiondelar före tvåan.
I semifinalen raderade han ut sitt nio år gamla pers då han sprang på, 13.47! Genom att bli tvåa i sitt heat tog han sig på placering till final! I finalen fick han sedan inte till samma fina löpning som i semin, men en fin sjunde plats, ett nytt personligt rekord och heatseger i försöken ger honom totalt sett ett toppbetyg!

Josefin Magnussons EM-start blev för henne själv en besvikelse. Hon satsade friskt från sin tredjebana i försöken över 400m, spännde sig lite för mycket i löpningen och drog därmed på sig den förädiska mjölksyran tidigt på upploppet. Josse får ta med sig den värdefulla erfarenheten av att delta i ett seniormästerskap vilket hon kommer att ha stor glädje av i hennes vidare satsning.