Axel Härstedt Peking VM Kina 2015

Foto: Deca Text&Bild

Malmös diskuskastare Axel Härstedt är glad över att Sveriges Olympiska Kommitté, SOK, har valt att stötta honom i hans väg mot OS i Rio i sommar.
– Det känns väldigt bra, säger Axel som vill passa på att också tacka sin förening och Malmö Idrottsakademi för det stöd han fått genom åren.
– Som kastare tar det vanligtvis många år att gå från junior- till seniorvärldselit, och MAI och Malmö Idrottsakademi har stöttat mig hela vägen. Nu känns det väldigt bra att få olympiska stöd också, säger Axel som sedan han tog sin sjukgymnastexamen 2009 har satsat helhjärtat på sitt diskuskastande och gjort det med väldigt små ekonomiska medel.
– Jag har haft låga utgifter och har hela tiden fått sätta upp en budget. Nu kan jag åka på lite fler tävlingar och behöver inte tänka så mycket på ekonomin när jag fattar beslut om vad jag behöver för min satsning, berättar han.

>> Läs vidare på www.friidrott.se