Igår kväll drog Friidrottsgalan igång uppe i Stockholm för att summera friidrottsåret och uppmärksamma ett antal goda prestationer med speciella utmärkelser. Galan är den årliga avslutningen för Svensk Friidrott med landslagets aktiva, tränare, sponsorer, tränare, tidigare landslagsstjärnor, samarbetspartners och inbjudna friidrottsvänner.

Utav samtliga nominerade kammade Ida Storm och Austin Hamilton från Malmö AI hem 2 av 8 utmärkelser.

Ida Storm
Ida har under året presterat på topp och gjort en beundransvärd insats i landslaget. Med en andraplats i lag-EM och en 17:e plats i VM-debuten var 2017 utan tvekan ett år med fantastiska prestationer. Ida satte ett nytt Finnkampsrekord på imponerande 71.26 meter.

Under friidrottsgalan prisades Ida för Årets prestation i Finnkampen med motiveringen: “Som enda kastare över 69 meter stod Ida i en klass för sig. Grenseger med närmare 3 meter på nya landskampsrekordet 71.26”.

Under en intervju med Aftonbladet berättar Ida att hon känner en helt ny säkerhet i sin kastning och är säkrare på tävlingar. Hon meddelade även att hon har fått till långa kast och njutit av att tävla. För att se hela intervjun med Ida Storm, klicka in på länken:

https://friidrottskanalen.solidtango.com/video/arets-prestation-i-finnkampen-ida-storm

Austin Hamilton
Under gårdagens prisutdelning blev Austin utdelad Årets prestation i friidrotts-SM med motiveringen som löd: “10.18 är det snabbaste någon någonsin sprungit 100 meter på friidrotts-SM. Visserligen medvind, men den var retfullt nära godkänd: + 2.2”

Under 2017 har Austin gjort utmärkta resultat i bland annat EM inomhus i Belgrad, där han i finalen i 60 meter tog en bronsmedalj med ett personbästa på 6.63 sekunder. Under SM sprang han in på tiden 10.18, vilket var rysligt nära ett nytt svenskt rekord.

I en intervju med Aftonbladet berättar Austin om sin prestation. “Jag tänkte inte på tiden från början, men när jag såg resultattavlan blev jag så glad att jag började hoppa lite. Sedan fick jag höra att det var ogiltigt och blev väl lite besviken en kort stund. Men jag är fortfarande glad. Det här är mitt första SM-guld som senior.”

Vi på MAI är stolta och gratulerar Ida Storm och Austin Hamilton till deras priser på Friidrottsgalan!