Så många som 22 MAI:are hade kvalat in till inomhus-Götalandsmästerskapet i Varberg. Tävlingarna hölls i den alldeles nya friidrottshallen Tresteget, som är sammanbyggd med skolan där hela Skånelaget övernattade. Arrangören hade också ordnat med underhållning på lördagkvällen i form av Melodifestival på storbilds-TV för de lag som bodde på skolan.

Lagtävlingen slutade precis som det brukar, dvs Skåne tog andraplatsen bara några få poäng bakom Göteborg. Men i vanlig ordning vann Skåne den avslutande stafetten på 8×200 meter, i år dock med minsta möjliga marginal. MAI hade 3 löpare med i laget, Emilia Mandl, Modou Lamin Bah och Ella Engman.

I de individuella grenarna tog MAI:are en lång rad medaljer (18 st), och nästan alla slog personligt rekord i åtminstone 1 gren de ställde upp i. Även om det inte riktigt räckte till medalj alltid (den där 7:e platsen är ju inte kul, för att inte tala om två(!) 7:e platser), så har man ju gjort sitt allra bästa. Här är listan på alla 12 medaljtagare:

P14: Joseph Lindvall, 3:a i stav, 5:a i tresteg

Modou Lamin Bah, 5:a 1000m + stafettguld

Gustav Nylander, 6:a 60m Häck

F14: Emilia Mandl, 2:a 200m, 4:a i längdhopp + stafettguld

Ella Jovanovic, 5:a i tresteg

P13: Marcus Asker, 5:a P13 800m

F13: Ella Engman, 2:a 60m, 3:a 200m, 5:a längdhopp + stafettguld

Ella Uddenäs, 1:a i stavhopp

Luna Johannsen, 3:a i stavhopp

Mathilda Brodd-Polsten, 2:a i längdhopp, 6:a 60m

Olivia Jensfelt, 4:a 60m, 4:a 200m

Celia Parmatow, 6:a i längdhopp

Utöver medaljerna och själva tävlandet handlar Götalandsmästerkapen ju om så mycket mer, som att ha roligt, träffa nya kompisar, stötta lagkompisar och medtävlare osv. Och så den “goa” känslan när man kommer hem av att vara helt slut efter två dagars tävlande och en lång bussresa, och man önskar att man inte skulle behöva gå till jobbet/skolan dagen efter.

Nu ser vi fram emot utomhussäsongen och Götalandsmästerkapet i Eslöv i september.

/Marco Möhle, Annika Hansson och Maja Torstensson, MAI ledare för Skånelaget