– Folksam GP
Två Folksam GP-tävlingar har avgjorts under juli månad, i Sollentuna och Karlstad.
Vid tävlingen i Sollentuna hade MAI tolv aktiva på plats vilket resulterade i fem nya personliga rekord.
>> Tävlingens reslutat, klicka här!

I Karlstad var det en något tunnare trupp som var på plats. Den vanliga “sola i Karlstad” sol till en början av kvällen men ersattes sedan av regn och kraftig blåst vilket ställde till det rejält för framförallt Melker Svärd Jacobsson och de andra stavhopparna. Endast EN hoppare fick ett resultat i listan.
Vi fick även i denna tävlingen se några nya pers. Abdinasir Xargo, Warsame Doley, Adil Nani, Hussein Nur, Abdirezak Adam och Patricia Striner sprang alla snabbare än vad de tidigare gjort.
>> Tävlingens reslutat, klicka här!

 

– JVM i Barcelona
Vid junior-VM för 19-åringar i Barcelona hade MAI två aktiva som tävlade i blågult, Viktor Gardenkrans och Melker Svärd Jacobsson. Viktor kvalde i till tävlingen i både kula och diskus, vilket är mycket bra för MAIs 17-åring, som vanligen tävlar med lättare redskap än de som 19-åringar gör. På mästerskapet lyckades inte Viktor nå upp till de fina resultaten som tagit honom till Barcelona, men han har chansen till revanch på JVM om två år, då som äldst i 19-års klassen.

Resten av sommaren kommer Viktor att gå tillbaka till att tävla med sina 17-års redskap, med sikte på att försvara sina SM-guld från ifjol. Melker, som under våren och sommaren jobbat på att ändra om delar i sin teknik, inledde stavkvalet lite darrigt och tog sig till final med nöd och näppe som sista hoppare.
I finalen blandade Melker kanonhopp med mindre bra insatser. Han stannade till sist på 5.35 vilket gav honom en slutlig 6:e plats, i en final som gick till historien som en av de bästa. Hela tre hoppare tog fina 5.55 och ytterligare en hoppade 5.50.
– Att ändra teknik är inget man gör på några månader, säger Melkers tränare Jesper Fritz som var på plats i Barcelona. Innan förändringarna sitter till 100% finns det alltid en viss osäkerhet i hoppningen vilket förklarar Melkers ojämna hoppning under tävlingen.

 

– Öresund, Laxaspelen och HAIS-spelen
Många duktiga MAI:are, från ungdomar till seniorer, har tävlat på ovan tävlingar. Tävlingarna ses av vissa som förberedelser där man testar sig fram inför kommande svenska mästerskap och GM.

Lycka till alla MAI:are inför resten av säsongen!