Foto: Deca Text&Bild

Vår store kastare Axel Härdtedt lyckades inte lyfta det där lilla extra för att ta sig vidare till diskusfinalen i onsdags. Axel kastade 61,19 och det krävdes 62,19 men nu ser vi fram emot en bra avslutning på säsongen med stundande SM i Eskilstuna för revansch.

Ida Storm som haft en säsong som varit både upp och ner lyckades i inte få tillräcklig fart på släggan i dagens kval. Med sina för dagen 66,66 m krävdes det ytterligare 2 meter för final.

Här är Axels egna ord om kvalet

Jag fick problem med den nya 30-sekundersregeln. Klockan var placerad så att jag inte kunde se den från ringen utan att behöva vända mig om och funktionären med den gula flaggan satt vid datorbordet vilket gjorde att ingen kunde se den. Huvuddomaren sade till oss vid uppropet att inte oroa oss för tiden. Tiden startade när vi var utanför buren och det tog ca 15 sekunder bara att gå in i buren och torka av fötterna från det blöta gräset och de blöta banorna.
Mitt andra kast blev bortdömt pga att jag började kasta när tiden gått ut och mitt tredje kast blev då för stressigt när jag behövde skynda mig och inte kunde se hur mycket tid jag hade kvar. Enligt våra ledare i förbundet genomfördes inte tävlingen enligt intentionerna i de internationella regler som finns. Sverige protesterade men det hjälpte inte.
/Axel

MAI är stolta över både Axel och Idas insatser och önskar nu en god avslutning på resterande säsong.