FOTO: DECA TEXT&BILD

Nu är säsongen i full gång och det börjar att levereras resultat på hög nivå. En intensiv helg med tävlingar både på hemmaplan men även ute i Europa.

Två kvalificeringar och tre snuddande nära så kan vi sammanfattat söndagen på IEM-kvalshelgen för MAI. Vi börjar med Max Hreljas som i sitt försökslopp på Pallasspelen sprang in på 7,86 vilket är precis på pricken vad som är IEM kval och endast 2 hundradelar från PB. Austin Hamilton senare på eftermiddagen tävlingspremiär i Tyskland och fick där två bra lopp 6,71 respektive 6,68 vilket även gjorde honom kvalificerad till IEM.
Hemma i Malmö inledde Thobias Nilsson Montler säsongen starkt med sitt nya inomhus PB 7,91 (4 cm från IEM-kval) men han visade också att det finns mycket mer i kroppen inom kort. Än närmre än Thobias var Kasper Kadestål som inlördags med en hundradel ifrån på 60 m (6,77) tangerade tangerade sitt PB, bra start på säsongen även här. Jonas Leandersson som efter sitt fantastiska 10 km-lopp innan jul nu även tillbaka snabb på bana och 1500 m, tiden 3.45,43 är bara 43 hundradelar från kval.

Många fler bra resultat finns givetvis från helgen som du finner på svenska friidrottsförbundets resultatservice, www.friidrott.se