Irene Ekelund byter klubb till MAI

12 oktober , 2013

På bilden från vänster: Charles Mitala, Adriana Janic, Irene Ekelund och Thobias Nilsson Montler
Foto: Theo Söderberg

Sveriges nya sprinterstjärna Irene Ekelund lämnar Kils AIK och att har nu skrivit på för Malmö Allmänna Idrottsförening, MAI. Bakgrunden till övergången är MAI:s framgångsrika ungdomar och sprinters och satsningen TEAM CHAMPION.

Fyra unga MAI:are deltog i UVM i somras i Ukraina, där Irene vann ett guld på 200 m för Sverige. De hade där tillfälle att lära känna varandra. MAI:are som var i Ukraina: Adriana Janic, 100 m häck, Thobias Nilsson-Montler, längd, Charles Mitala 110 m häck och Jacob Gardenkrans, diskus.

Irene har blivit imponerad av MAI:s stora satsning på ungdomarna med professionell uppföljning och generösa stipendier för medaljer. Hon vill också gärna vara ankare i ett starkt och vinnande stafettlag. MAI har ett starkt stafettlag med Josefin Magnusson, Pernilla Tornemark, Daniella Busk och Linnea Killander, som blev svenska mästare i år på nytt svenskt rekord, 45.22 sek.

Irene skall fortsätta att bo och studera i Karlstad och träna för Lars Eriksson. Under det gångna året gjorde Irene ett flertal remarkabla prestationer. Vid Ungdoms-VM i Donetsk i Ukraina blev hon världsmästare på 200 m med tiden 22.92. Hon överraskade också flera seniorer vid DN-galan där hon blev 6:a i A-heatet på 100m före kända världssprinters.

MAI har starka traditioner inom sprint och föreningen har under sina 105 år tagit 30 svenska senior-mästerskap individuellt på 100 m för män och 9 för kvinnor. Med Irene och våra andra lovande sprinters i föreningen står vi nu starkt rustade för att återta tronen inom svensk sprint med sikte mot internationell elit.

Irene är i Malmö över helgen för att bekanta sig med sin nya klubb och träffa en del av sina nya klubbkompisar från juniorlandslaget.

Till minne av Kenneth Arvidsson

Till minne av Kenneth Arvidsson

Vi har med stor sorg och saknad mottagit beskedet att vår främsta inom veteransidan i Malmö AI lämnat oss. Kenneth började representera föreningen i åldersgruppen M60. Sprint, hopp och mångkamp som...

I väntan på Malmöloppet

I väntan på Malmöloppet

Foto: Dick LottUnder perioden den 16-23 juni arrangerar vi i MAI Malmöloppet.Även i år Coronaanpassat, fast i en kraftigt upphottad version: Förutbestämt bana nere på Ribban Nummerlapp och...

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Foto: Skånska Dagbladet/Norra Skåne Skånska Dagbladet har intervjuat allas vår Hanna Katsler Mölstad och Johan Färemo från MAI RUNNERS. Temat var motion och löparglädje och det resulterade i två...