MAI:s aktiva med elitrådets ordförande Lars Hedner som huvudledare för detta mästerskap visade vägen för 2019.           6 guld, 1 silver och 1 brons är facit för 2019 och vi kan stolt visa att våra aktiva och tränare åter igen gör en fantastisk insats. Vi tackar även medföljande supporters som lyfte truppen och bidrog till framgångarna.

Foto: Deca Text & Bild

Guld
Thobias Nilsson Montler, längdhopp (7,94 m)
Vår numra internationella längdhoppare visade åter att han bemästrar långa hopp och dagens resultat var med mersmak då han i sista hoppet med ytterst litet övertramp var tydligt över 8 m.

Ida Storm, vikt (23,53 m)
Ida är en viktkastare i världsklass, klar etta i Europa men framför allt ingav hon ett enormt självförtroende och radade upp kast över 23 m.

Wictor Petersson, kula (19,70 m)
Denna inomhussäsong har Wictor varit i egen division av svensk kulstötning och med första seniorguldet gjorde han det med klass och stötte än en gång nytt personligt rekord med sina 19,70 m.

Anton Levin, 60 mH (7,79 s)
En av helgens på förhand mest intressanta och jämna finaler blev en klar vinst och en uppvisning av Anton med
nytt personligt rekord första inomhus guld på 60 mH.

Jonas Leandersson, 1500 m (3.56,56 min) och 3000 m (8.84,43 min)
En dubbel med respekt, imponerade löpning över tre lopp denna helg och ett visat självförtroende som bådar gott inför IEM. Sättet som Jonas nu springer visar på en kapacitet som bara han själv just nu sätter begränsningar för.

Silver
Austin Hamilton, 60 m (6,62 s)
Springer man på 6,62 och ändå bara blir tvåa så får man buga för motståndaren. Austin är en sann mästerskapslöpare och det visade han i helgen med sitt finallopp. En liten miss i starten fällde avgörandet denna gång trots en sanslös avslutning som visar på en intressant start på IEM.

Brons
Daniella Busk, 200 m (24,47 s)
Daniella som är tillbaka och springer inomhus igen har satt nytt PB under säsongen men det krävdes lite till denna helg för att utmana om ädlare medaljer. Med siktet inställt på utomhussäsongen så ser vi alla fram emot en intressant säsong.