Jonas Leanderson infriade förväntningarna när han spurtade hem SM-guldet på 5000 m med tiden 14.30,04. Nu är Du i fint sällskap av MAI-löpare som vunnit distansen tidigare eller vad sägs om namn som Dan Glans, Jan-Ingvar Olsson och Gunder Hägg. Men håll Dig enbart till 1500m i kommande Finnkamp! GRATTIS Jonas!

Axel Härstedt blev silvermedaljör i diskus med ett fullt godkänt kast på 63,49. Vann gjorde rivalen Daniel Ståhl på världsårsbästa 68,72. Diskustävlingen höll med dessa kast världsklass på SM!

Tipset att junioren Viktor Nylander skulle vara på prispallen på 400m häck infriades då talangen slutade just trea på 52,74 och säkrade därmed en finnkampsplats. Grattis och lycka till kommande säsong för Du har talangen att bli något riktigt stort på 400m häck!

En annan talang är Jakob Gardenkrans som i sin diskusdebut på SM fick iväg redskapet på nytt personligt rekord 53,16. Du har alla förutsättningar att kasta långt som senior, men ta det lugnt så blir det långt! Det finns inga genvägar, ha tålamod!

Marcus Nyberg hade det svårt i den svåra vinden och slutade på 10 plats med 14.45. Du tillhör också det kommande MAI-släktet, men i din gren bör man vara återhållsam när det gäller tävlingar i unga år!

Pernilla Nilsson blev fyra i det jämna 200 metersloppet 24,25! Irene hade kunnat jogga hem den finalen!

Pga väldigt sen hemkomst efter ett mycket trevligt och väl genomfört Midnattslopp, grattis till flickorna på kansliet, blev det inga kommentarer efter andra dagen på SM. Nu i efterhand grattis till våra unga häcklöpare, SM-silver till Anton Levin och pers av Charles Mitala. 110m häck är MAI:s mest framgångsrika SM-gren efter 100m. Hoppas Ni för arvet vidare nu när den senaste i raden av SM-vinnaren Philip Nossmy gjort sitt! Tack Philip för många fina häcktävlingar genom åren!

Thobias Nilsson Montler slutade fyra i längdfinalen, men när Du hittar plankan är Du tvåa!