När väl all statistik och anmälningar sammanställts och det blev klart vilka som fick vara med på 2020 års version av Junior SM för 17/19/22 åringar skulle det bokas resa. Allas vår Micke ringde mig på onsdagen och frågade om jag kunde tänka mig att köra en buss eftersom alla tåg var fullbokade. Det hade ju inte gått att boka resa innan man visste vilka som skulle vara med, för att uppfylla regelverket var deltagarantalet satt till max 16 per gren, enbart de 16 med bäst årsbästa skulle få vara med och göra upp om medaljerna.

Nikki Anderberg och Wictor Petersson
Foto: Deca Text&Bild

Fredag 14:00 skulle min buss åka till Linköping, ganska glad ändå att vi slapp åka tåg… Efter sedvanlig försening (vi måste bli bättre på att hålla tider) kom vi iväg strax innan 14:30. Bra stämning i bussen, glada aktiva, fulla av förhoppningar om medaljer i massor, gick resan som förväntat, att åka till någonting är sällan ett problem.

 

Köttbullar och brunsås till kvällsmat var det ingen som klagade på. Schema över alla bussturer till och från hotellet gjordes upp och det blev tidigt i säng för alla tror jag. På lördagsmorgonen var jag lite nervös och full av förväntan, hade alla sovit bra? Hade de varit ute och festat hela natten? Men ingen gjorde någon besviken, fullt fokus på uppgiften, det syntes direkt när alla tryckte ner en näringsrik frukost.

 

Regelverket kring tävlingar gör att allt blir annorlunda denna sommar. Ingen publik på läktaren, inga hejarop, inga skrik om att öka takten eller att springa fortare. Alla lopp under nästan total tystnad, ingen musik, spelade de musik stängde FB ner livesändningarna, prisutdelning bakom en tom läktare där i bästa fall tränaren stod och klappade. Speakern gjorde sitt bästa för att liva upp stämningen, lyckades bara delvis.

 

Det måste kännas konstigt att tävla och att inte få vara kvar på arena och heja på sina kompisar. Fast det bet inte nämnvärt på våra aktiva, den ena medaljen efter den andra vanns av våra fantastiska atleter. Vann man ingen medalj slogs det många personliga rekord. Vindarna var på de aktivas sida, i alla fall på sträckor upp till 200 meter, 400 meterslöparna var kanske inte lika glada.

 

Jag gör inga försök att räkna upp medaljörer med risken att missa någon (se MAI Instagram för alla medaljer) men vill ända nämna 2 prestationer: F19´s (Nikki, Wilma, Filippa) trippel på 100 meter, trippel är respekt och väldigt ovanligt, tillsammans med vår 800 meterslöpare (Maria) som pga. restriktionerna och tidsschemat fick springa helt utan support från oss övriga, stor eloge till er!

 

Stort tack till alla aktiva för en fantastisk helg.

 

Ledare/Busschaufför Thomas Leandersson