När restriktionerna äntligen lättat kunde vi arrangera en Klubbdag för en och samma åldersgrupp, något som är viktigt för sammanhållningen i en stor klubb med många olika träningsgrupper. Att träna och träffas på det sättet bygger klubbanda och vi lär känna varandra såväl aktiva som ledare och föräldrar. 

Först ut var aktiva födda 2009 och det var 35 förväntansfulla friidrottare som samlades i Atleticum på lördagseftermiddagen.
De aktiva delades in i fyra grupper där träningsgrupperna mixades.

Dagen började med uppvärmning och lekar för att lära känna varandra.
Sedan var det dags för Trekamp med längd, kula och 200m där resultaten skrevs på en lapp som satt på varje aktiv.

En av klubbens stjärnor på seniornivå, Wilma Rosenquist, kom och överraskade och delade med sig av sina erfarenheter och visade vilken fin förebild hon är. Det är en lyx för oss i MAI att ha så framstående förebilder, både idrottsligt men också som människor. Stort TACK till Wilma och vi är övertygade om det betyder så mycket för våra ungdomar att få höra och se hur de äldre agerar.

Att dagen också innehöll stafett var både roligt, spännande och engagerande för alla som var där. Så duktiga 2009:or vi har i klubben!

Oj, höll på att glömma att det också fanns tid över för fika och tid att snacka med både nya och gamla kompisar 😀

Vår tränare och förälder Greger var den som höll i dagen tillsammans med vår kanslist Alex.
Greger summerade dagen genom att säga “Det var helt magiskt att se all glädje, all gemenskap och det fokus som lyste i ögonen på alla som var där.” Han vill också tacka de föräldrar som var där och hjälpte till, vilket är en nödvändighet för en förening. Ungdomsutskottet skickar ett extra tack till de föräldrar som gjorde detta till en minnesvärd och rolig dag.

Ungdomsutskottet ser fram emot att kunna samla nästa åldersgrupp och hoppas på samma fina föräldrastöd så att det blir genomförbart.