OM MAI

Malmö Allmänna Idrottsförening, MAI, bildades 1908 och är en av Sveriges största friidrottsföreningar. Våra träningsgrupper hittar du på Malmö Stadion och i friidrottshallen Atleticum, där du också hittar vårt kansli.
MAI bedriver en omfattande verksamhet för barn, ungdom, senior, elit och veteran med cirka 800 aktiva medlemmar. Varje år representeras föreningen på såväl den nationella som den internationella friidrottsarenan och är den mest framgångsrika friidrottsföreningen genom tiderna sett till antal SM-guld.
Vi har en bred och kunnig tränarstab med relevanta utbildningar utefter deras aktivas ålder. I de yngre åldrarna fokuserar vår träning på lek och rörelseglädje. Vi lägger en bas i barnens friidrottande genom leken, där de lär sig kasta, springa och hoppa. För oss är bredden viktig, vilket vi behåller upp i våra ungdomsgrupper. Först i tonåren tror vi på en specialisering. Vi är måna om att få med så många som möjligt så länge som möjligt, vilket vi tror att vi kan skapa genom att ge en bred och allsidig träning långt upp i åldrarna.
MAI står varje år som arrangör för en rad motionslopp och arenatävlingar. I bagaget finns bland annat Broloppet, Malmö Games och MAI-galan. Idag står vi som arrangör för en inomhustävling samt 26 motionslopp, så som Kalvinknatet, Vårruset och Midnattsloppet.
Våra arrangemang finansierar stor del av vår verksamhet och gör att vi kan ha bemannat kansli, betalda tränare, betalda tävlingar och subventionerade tävlingsresor och läger. Som medlem i MAI, oavsett din roll, är en av de största och viktigaste uppgifterna att ställa upp som funktionär när klubben behöver din hjälp.

FAKTA

Antal SM-guld: 554
Antal EM-medaljer: 18
Antal VM-medaljer: 2
Antal OS-medaljer: 2
Kända MAI-profiler: Gunder Hägg, Linus Thörnblad, Lennart Strandberg, Mattias Sunnerborn, Ricky Bruch.