MAI välkomnar Wictor och Marinda Petersson till klubben

19 oktober , 2013

Foto: DECA Text & BildSyskonen Wictor (15 år) och Marinda Petersson (18 år) från Hässleholm har skrivit på för MAI.

Wictor är en av de största kasttalangerna i Sverige genom tiderna. Han har kastat 72.15m i diskus (1 kg) samt stött 21.08 i kula (4 kg). Diskusresultatet är det längsta kastet i Sverige någonsin oaktat vikt på redskapet och båda hans resultat är inofficiella svenska rekord med 8 m respektive 1 m. Wictor är bäst i världen i sin åldersklass i båda grenarna och på fem USM starter har han fem guld.

Marinda är Sveriges bästa släggkasterska i sin ålder och har tävlat på Junior VM samt Junior EM. Vidare har Marinda vunnit JSM guld i slägga och vunnit Ungdomsfinnkampen.

Tillsammans med syskonen Petersson följer deras tränare Staffan Jönsson och Stellan Kjellander med till MAI, båda är f.d. landslagsmän i diskus respektive slägga.

Tidigare har MAI två mycket lovande ungdomar i kula och diskus i syskonen Jacob (16 år) och Viktor Gardenkrans (18 år), som tränas av fadern Kenth Gardenkrans.

MAI:s stora ungdomssatsning TEAM CHAMPION innehar allt fler av Sveriges mest lovande framtida stjärnor i friidrott. De får nu en seriös och professionell ledning och ges möjlighet till att få bra träning, medicinsk uppföljning, massage, träningsläger, utbyte och tävlingar i högsta konkurrens.

Till minne av Kenneth Arvidsson

Till minne av Kenneth Arvidsson

Vi har med stor sorg och saknad mottagit beskedet att vår främsta inom veteransidan i Malmö AI lämnat oss. Kenneth började representera föreningen i åldersgruppen M60. Sprint, hopp och mångkamp som...

I väntan på Malmöloppet

I väntan på Malmöloppet

Foto: Dick LottUnder perioden den 16-23 juni arrangerar vi i MAI Malmöloppet.Även i år Coronaanpassat, fast i en kraftigt upphottad version: Förutbestämt bana nere på Ribban Nummerlapp och...

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Foto: Skånska Dagbladet/Norra Skåne Skånska Dagbladet har intervjuat allas vår Hanna Katsler Mölstad och Johan Färemo från MAI RUNNERS. Temat var motion och löparglädje och det resulterade i två...