Vår samarbetspartner Löplabbet var prisutdelare i samtliga klasser. Tack för fina priser Löplabbet och Per!

Malmö Höstmil i natursköna Bunkeflostrand föregående helg blev en succé. Vi i MAI har försökt skapa ett lopp med fokus på platt och rak bana för snabba tider. Detta resulterade i massor av personbästa och lockade även kända namn i startfältet.

Suverän vinnaren blev Gabriel Sandör, den svenske och nordiske mästaren i triathlon. Han bor i Linköping men åkte till Bunkeflostrand och vann 10 km-klassen på den imponerande tiden 30 minuter och 38 sekunder.

Varför blev det Höstmilen?
– Jag har min tränare som bor i Malmö och jag passade på att springa ett snabbt millopp. Jag hade som mål att försöka springa på nytt personbästa och det lyckades jag med så jag är väldigt nöjd, säger Gabriel Sandör.
– Det var ett väldigt välarrangerat lopp och perfekta förutsättningar med 13 grader och nästan helt vindstilla.

Kan du tänka dig springa Malmö Höstmil nästa år igen?
– Ja, det är en bana som är perfekt om man vill göra en snabb tid på slutet av året. Jag hoppas fler snabba löpare tar möjligheten att springa här nästa år, säger Sandor

Även vårt huvudlopp Malmöloppet i juni blev slutsålt och deltagarantalet på Malmö Höstmil i helgen slog rekord. Otroligt kul och motiverande för oss som arrangörer och vi ser fram emot 2023!

Natalie Brixland
Marknad