My Passion Project – en grundläggande värdering vi har på CGI är att göra gott för det samhälle vi verkar i. På CGI i Malmö & Syd gör vi mycket som är bra och ett initiativ är något vi kallar My Passion Project. Där ges vi anställda möjlighet att ansöka om 5 000 kronor som kan användas till något som bidrar till det lokala samhället och någon av CGI´s tre pelare – People, Climate eller Community.

Föreningslivet i Sverige är unikt och de ideella krafter som bär upp de flesta idrottsföreningar är något att vara stolt över. Själv minns jag en rad ledare som under min uppväxt la ner otroligt mycket tid och energi för att jag och mina vänner skulle få en givande och rolig fritid i allt från fotboll och hockey till orientering. Tack alla ni!

Jag har själv sedan några år tillbaka valt att ge tillbaka till idrotten genom att engagera mig i Malmö AI som friidrottstränare och i Ungdomsutskottet. Det är något jag är oerhört glad att jag har gjort och jag rekommenderar alla att våga ta steget och sträcka ut sin hand till någon av de många föreningar som behöver ditt engagemang. Det är få gånger det känns motigt, men när det gör det tar det ungefär trettio sekunder från det att jag kommer in friidrottshallen till jag har fått tusenfalt tillbaka.

Varje vecka känner jag stolthet över att se barn och ungdomar träffas för att träna och röra på sig oavsett vilken stadsdel de kommer ifrån. Det är skratt, kämpaglöd, svett och gemenskap – det vill säga integration när den är som bäst. Det gör mig stolt. MAI är som sagt en förening som bygger sin verksamhet till stor del av ideella krafter, men som många andra fått erfara har de viktiga arrangemangen uteblivit på grund av pandemin. Jag ansökte därför till Passion Project för att stötta MAI och de barn- och ungdomsläger vi hoppas kunna komma i gång med nu under våren och där de 5 000 kronorna är välkomna. Jag hade turen och vann vilket känns jätteskoj.

Men, världen i vår närhet är sig inte lik och det finns miljontals människor, i synnerhet barn, som i dagens Europa fått se sin vardag, sina liv och sina hem fullkomligt och bokstavligen pulvriseras av ett obegripligt och avskyvärt krig. I samråd med CGI och MAI har vi därför beslutat att skänka de 5 000 kronorna till förmån för Ukraina. Genom att skänka det via UNICEF fördubblas dessutom summan tack vare Akelius. Tack CGI! Tack MAI!

/Greger Berglund