Idel segrar för William i Finnkampen – “Helt sanslöst”

av | sep 5, 2022

William Trulsson fick vara med både i ungdomskampen och i seniorkampen. När det var dags för de sista grenarna i Olympiastadion kastade förbundskaptenen Kajsa Bergqvist in MAI:s sprintertalang på sista sträckan på 4×400 m.

Alexander Nyström sprang in Sverige i ledning till första växlingen, men det var en knapp ledning. Mattias Waernulf höll tempot upp och finländaren bakom sig inför andra växlingen där Kasper Kadestål tog över pinnen. Han höll undan och kunde hålla Sverige kvar i ledning inför sista sträckan. Finländaren fick jaga Sveriges William Trulsson, som dock kunde hålla undan och ta en klar seger för Sverige. 5-2 till Sverige.


Kasper Kadestål 46,9, William Trulsson 46,3

Segern var klar och William Trulsson hade gjort det igen.

Seger för både damerna och herrarna i Finnkampen. Det blev 227,5 mot 204,5 till herrarna och 225,5 mot 205,5 poäng till damerna. Sverige vann även båda ungdomskamperna.

– 46,3 wordless. Helt sanslöst, var det enda som tränaren David Vendel kunde få ur sig direkt efter loppet.

– Han fick han hoppa in i seniorlaget 4×4 pågrund av sjukdom. En sanslöst bra och kontrollerad sista sträcka, menar David.

Som vanligt tog William Trulsson uppståndelsen med ro. Han var lite förberedd att få hoppa in i Seniorkampen.

– Det kändes bra, en mäktig upplevelse att få springa inför så stor publik. Mycket adrenalin som gav ett riktigt bra lopp, hälsar han Bloggen.

Kasper Kadestål var nära segern individuellt på distansen också.

– Kasper och William. En giftig kombination. Finska fjärde gubben såg ut som att han såg spöken i Trullsons ryggtavla. Väldigt ungt och lovande lag i övrigt som jag tror kommer bjuda på många fina år av 400m, säger Kasper.

Kasper Kadestål kom i väg riktigt bra på herrarnas 400 m och när löparna kom in på upploppet var det knallhårt mellan honom och Viljami Kaasalainen. Tyvärr orkade inte Kasper hela vägen in utan tappade mot Viljami och fick nöja sig med en andraplats på 47,31,

– Trots att jag fick stryk så känns det bra. Jag har varit sjuk dom senaste dagarna så igår var det bara att hoppa ur sängen. Springa ett varv med 25 000 arga finländare och sen ner i sängen igen. Ser det alltid som en vinst när jag inte tar den enkla vägen.

Jonas Glans satte tonen i Finnkampen på lördagen med en trippelseger på 10 km landsväg.

– Vi hade som plan att hålla ett tillräckligt högt tempo så att finländarna successivt skulle släppa. Vid 5,5km var vi tre svenskar ensamma i täten och vi kände redan där att trippeln skulle bli av. Vi hade på förhand bestämt att korsa mållinjen tillsammans, säger Jonas som dömdes som segrare.

Det var ett tajt lopp över 110 meter häck. Max Hjelja blev bästa svensk på en andraplats på 13,79. Anton Levin sprang in som fyra på nya perset 13,89.

– Det var bara ut och köra. Det var grymt bra stämning och härligt att komma in på arenan, jag har haft problem med ljumsken några veckor men på Finnkampen är det bara att köra. Det gjorde ont på uppvärmningen, så jag höll uppvärmningen kort och satsade allt på själva loppet! Sista tävlingen för året så ingen vits att hålla igen. Gött med PB och pluspoäng jämfört med kalkylen. Att jag är 30 år och sätter pers beror till stor del på att jag tränar smartare nu än jag gjort tidigare, säger Anton.

Max Hrelja grämde sig för att det inte blev seger.

– Ett jättebra lopp i åtta häckar. Sen går jag rakt in i nionde häcken och tappar både fart och rytm i slutet. Jag tror att om jag inte hade slagit i den häcken hade jag haft loppet och ett fint PB. Lite synd men skön motivation in till nästa år! Oerhört kul med Finnkamp!

Jean-Christian Zirignon, sprang första sträckan 4×100 m.

– Det var magisk stämning. Debut i seniorlandslaget för mig och det var jättekul att vinna dubbeln. Jag kände även att jag är i bra form och gjorde en bra förstasträcka i stafetten.

Fanny Roos tog som väntat en individuell seger i kula. MAI-stjärnan stötte 18.17 i andra omgången och det blev också lördagskvällens längsta stöt, nästan en meter längre än Sara Lennman. Det blev härliga 15-7 till de svenska damerna.

– Nu är det bara en tävling kvar, Diamond league final i Zürich på onsdag blir den sista för säsongen, säger Fanny.

På 100 meters-loppet det en svensk dubbel genom Helsingborgs Julia Henriksson och Filippa Sivnert. Segertiden för Julia blev 11,52, tiondelen före Filippa i sin Finnkampsdebut.

– Det var så himla roligt att springa!! Häftig atmosfär och ett riktigt bra lopp. Lite tråkigt med motvind och dåliga förhållanden med kyla, annars hade det nog varit personbästa, säger Filippa.

Julia Henriksson, Daniella Busk, Filippa Sivnert och Moa Hjelmer – sprang 4×100 meter. De svenska damerna sprang bra och hade godkända växlingar, men den sista växlingen funkade inte riktigt; Moa Hjelmer fick stanna upp lite och finskan Anna Pursiainen gled ifrån på upploppet.

– De kändes bra, var kul att springa stafett. Valde att stå över 100m på grund av sliten kropp och även mentalt och ville hellre fokusera fullt ut på stafetten. Vi gjorde en bra stafett i tre fjärdedelar av loppet sen missar de på sista växeln och då tappar vi tyvärr för mycket. Vi hade såklart hoppats på att slå Finland i stafetten, men var kul med en dubbelseger totalt sett i alla fall, säger Daniella.

Mathilda Eriksson blev bästa svenska i diskus när hon kastade till sig en andraplats med 56.34

– Jag är väldigt nöjd. Inte helt med serien kanske men såklart bra placering och min näst bästa tävling. Bra punkt för denna säsong.

x x x

Det var även mycket MAI i ungdomskampen där det blev två svenska totalsegrar.

William Trulsson 400m (seger 47,62) 4×100 m (seger 40,77, sprang andra sträckan).

Noah Karlberg 4×100 m (seger 40,77, sprang första sträckan).

– Det kändes bra och var väldigt roligt första gången med landslaget. I stafetten var min och Williams växling lite tajt men eftersom vi hade ett så bra lag så lyckades vi ändå ta hem det på slutet, säger Noah.

 

Marcus Asker 2000m hinder (seger 6.02,85)

– Det kändes rätt bra efter en bra säsong med lite små problem. Målet var att ta maximala poäng till Sverige vilket jag lyckades med och svensk seger på det också. Det kan inte bli bättre, säger Marcus.

 

Linnea Englund 200m (seger), 4x100m (seger andra sträckan) 45,87.

– Helgen har varit jättekul. Det roligaste var stafetten på kvällen inne på stadion. Men 200m var också kul med seger och tangera pers på 24,23. Roligt att springa på den tiden sista tävlingen på säsongen, det blev ett bra avslut, säger Linnea.

Elin Pihlström 400m (fyra 58,81), 4x400m (tvåa 3.46,59, sprang andrasträckan). Debut.

– Det var en upplevelse, jätterolig helg med tufft motstånd och inte de bästa tiderna.  Kändes som jag fick en liten revansch på stafetten då de loppet var lite bättre. Ser framemot fler landskamper och på uppbyggnadsäsongen, säger Elin.

Ella Uddenäs stav (tvåa 3,66) Hoppade bra men slog i ena handen i ett av hoppen vilket gjorde det svårt att hoppa på slutet.

– Helt okej men lite synd att jag skadade handen vid ett hopp så jag kunde inte fortsätta tävlingen som jag ville, säger Ella.

 

 

Foto: Deca Text&Bild.

Dela detta:

Bra fart på Helsingborgsgänget

Helsingborgsgänget har bra fart in i inomhussäsongen. Fina personliga rekord av Joel Bengtsson och Julia Henriksson i helgen. Joel sprang 7,70 på 60 m häck i Lubbock vid Texas Tech Open. Han var tvåa i finalen efter att ha vunnit sitt heat på 7,91. Joel sprang även...

Personbästa av Max i Århus ger EM-förhoppning

Max Hrelja inledde tävlingsåret på bästa sätt när han på en gala i danska Århus satte personligt rekord på 60 m häck. Med 7,72 i både försöksheatet och i finalen putsade han bort en hundradel på det personliga rekordet vilket också var svenskt säsongsbästa. –...

Fanny letar ny tränare – ”Till en början en chock”

Vésteinn Hafsteinsson avslutar sin tränarkarriär och samarbete med SOK. Det innebär också att MAI:s kulstötare Fanny Roos står utan tränare när inomhussäsongen är över. – Jag blev till en början väldigt chockad när han berättade att han ska sluta som tränare, men jag...

Julia satte EM-fart i säsongsstarten – ”det finns mer att hämta”

Julia Henriksson satte full fart i sitt första framträdande i MAI:s tävlingslinne. Hon rivstartade med 23,32 på 200 m i Quality Hotel Games i Växjö, en tid som gör henne till Sverigetvåa genom tiderna. Sedan även ett starkt lopp på 60 m. En distans som kan göra henne...

Svenskt rekord igen av Glans

Den 18 december satte Jonas Glans svenskt rekord på 10 kilometer väg i Paris. På söndagen putsade han den rekordtiden med en sekund i Valencia. Två svenska rekord på mindre än en månad. Han passerade fem km på 13.58 och hade en sekund sämre på den sista km varpå tiden...

Stark comeback av Wictor – bra SM-fart på Teneriffa

Innesäsongen börjar röra på sig. Wictor Petersson inledde med 20,68 vid tävlingar i Atleticum samtidigt som massor av MAI-are sprintat igång på Teneriffa. – Skönt att va igång igen. Kände jag hade mycket energi i kroppen men fick inte riktigt till tekniken,...

Inför ISM-8: Stavtalangen slutade – blev världsnamn i swimrun

Josefine Grahed skrällde och vann SM i stav 1997 på svensk rekordhöjd. En otippad seger vid SM i Atleticum. Men hon försvann lika snabbt från rubrikerna och slutade med friidrott. Idag tillhör hon en av världens främsta i swimrun och tävlar världen runt. – Det sägs...

Inför ISM-2: Ronny juniorvinnare på Sven-Åkes hemmasnickrade banor

Inte en enda MAI-aktiv topp 6 vid ”inne-SM” i Kombihallen 1983. Men det tändes ett hopp på medeldistans på juniorsidan i form av Ronny Olsson. – Jag kommer ihåg att jag vann ett 1500m-lopp. Men har inte riktigt koll på om det var SM eller inte, säger Ronny. Och det...

Dela detta:

Alex Tursell

Alex Tursell

Tränare

Rapporterar från tävlingsfältet

Richard Åkesson

Richard Åkesson

Redaktör

Rapporterar från mediatältet

Bra fart på Helsingborgsgänget

Bra fart på Helsingborgsgänget

Helsingborgsgänget har bra fart in i inomhussäsongen. Fina personliga rekord av Joel Bengtsson och Julia Henriksson i helgen. Joel sprang 7,70 på 60 m häck i Lubbock vid Texas Tech Open. Han var tvåa i finalen efter att ha vunnit sitt heat på 7,91. Joel sprang även...

Personbästa av Max i Århus ger EM-förhoppning

Personbästa av Max i Århus ger EM-förhoppning

Max Hrelja inledde tävlingsåret på bästa sätt när han på en gala i danska Århus satte personligt rekord på 60 m häck. Med 7,72 i både försöksheatet och i finalen putsade han bort en hundradel på det personliga rekordet vilket också var svenskt säsongsbästa. –...

Fanny letar ny tränare – ”Till en början en chock”

Fanny letar ny tränare – ”Till en början en chock”

Vésteinn Hafsteinsson avslutar sin tränarkarriär och samarbete med SOK. Det innebär också att MAI:s kulstötare Fanny Roos står utan tränare när inomhussäsongen är över. – Jag blev till en början väldigt chockad när han berättade att han ska sluta som tränare, men jag...

Svenskt rekord igen av Glans

Svenskt rekord igen av Glans

Den 18 december satte Jonas Glans svenskt rekord på 10 kilometer väg i Paris. På söndagen putsade han den rekordtiden med en sekund i Valencia. Två svenska rekord på mindre än en månad. Han passerade fem km på 13.58 och hade en sekund sämre på den sista km varpå tiden...