Midnattsloppet i Malmö den 8 september blir det första idrottsarrangemang som kranmärks av VA SYD. Loppets deltagare släcker törsten med närproducerat kranvatten som är 300 gånger bättre för miljön än vatten som säljs på flaska.

Kranmärkning är en nationell hållbarhetsmärkning från branschorganisationen Svenskt Vatten som tilldelas verksamheter och evenemang som väljer bort flaskvatten. Märkningen visar att Midnattsloppet tar ställning för en bättre miljö och väljer kranvatten. Kranvatten kräver inga transporter eller tillverkning av vattenflaskor som orsakar onödiga koldioxidutsläpp och avfall. Det gör att en liter kranvatten är minst 300 gånger bättre för miljön jämfört med samma mängd flaskvatten.

 

– ” Vi är mycket nöjda att få samarbetar med VA – syd och därmed säkerställa behovet av vatten till alla deltagarna på ett hållbart sätt. Att välja kranvatten istället för flaskvatten är ett enkelt sätt för oss att bidra till en bättre miljö. Det känns naturligt att bjuda våra deltagare på gott, lokalproducerat kranvatten av hög kvalité. Midnattsloppet blir vårt första lopp med denna märkning, säger Annika Hovang, arrangemangsansvarig Malmö Allmänna Idrottsförening.”

 

Om midnattsloppet
Midnattsloppet är ett uppskattat och återkommande evenemang med start som arrangeras för sjätte året i Malmö. Kranmärkningen är ett sätt att utveckla evenemanget och att även ta ett utökat miljöansvar.

 

Om kranmärkning
Kranmärkning är en nationell hållbarhetsmärkning från branschorganisationen Svenskt Vatten som tilldelas verksamheter och evenemang som väljer bort flaskvatten. Märkningen visar att verksamheten eller arrangören tar ställning för en bättre miljö och väljer kranvatten.

>> Läs mer om kranmärkning på vasyd.se