Att jobba mot ett jämställt Malmö är ett utav de mål som MAI jobbar mot för ett hållbart MAI och Malmö. För klubben innebär ett jämställ Malmö bland annat en minskad fattigdom och hemlöshet i stan. En stark lokal organisation som jobbar med det är Skånes Stadsmission och för MAI känns det därför självklart att stötta och uppmärksamma deras viktiga arbete.

MAI kommer under året göra flera insatser för att stödja Stadsmission. Bland annat ska träningskläder och skor samlas in under utvalda veckor och pga. rådande situation med ukrainska flyktingar som nu anländer till Skåne och Malmö så mottages alla sorts kläder och prylar. MAI kommer även via sitt lopp Malmöloppet belysa sina deltagare att skänka pengar i samband med sin anmälan. För varje person som skänker pengar så skänker även MAI. Med Malmöloppet vill MAI uppmuntra Malmöborna att just springa för det lokala. Att spring med Malmö – för Malmö – i Malmö. Malmöloppet går i Malmö City den 22 juni i sommar.

Varför är ett initiativ likt MAI´s viktigt för Skåne Stadsmissions verksamhet?

– Vi vet att fysisk aktivitet är betydelsefull även för vår psykiska hälsa. Många av de utsatta barn, unga, vuxna och äldre som kommer till Skåne Stadsmissions verksamheter har stressrelaterade hälsoproblem utifrån sin svåra livssituation. Samarbetet med MAI och dess medlemmar möjliggör att fler, både barn och vuxna, kan ta del av glädjen i att röra på sig och gemenskapen det kan ge. Det är vi glada för, det bidrar till ett medmänskligare Skåne! – säger Julia Töringe, ansvarig för företagssamarbeten på Skånes Stadsmission.