MAI:s landslags-häcklöpare Philip Nossmy har fått en tidig julklapp.

Redan innan tävlingsäsongen 2013 dragit igång har Philip fått klartecken från förbundskapten Stefan Olsson, att springa 60m Häck vid IEM i Göteborg första helgen i mars.

– Det känns bra, säger Philip. Träningen har gott bra under hösten och vintern och nu längtar jag bara till att få börja tävla. Men jag har lovat mig själv att vara försiktig och ta det lugnt i övergången mellan tränings- och tävlingsperioden. Vet av erfarenhet att man kan vara lite ivrig och gärna vilja gå på lite för hårt innan kroppen vant sig vid tävlingfart. Man blir klokare med åldern, avslutar han med ett leende.

Preliminärt planerar Philip att inleda tävlingssäsongen på hemmaplan sista helgen i januari då PALLAS-spelen genomförs i Malmö. Sedan väntar i början av februari inomhuslandskamp mellan Sverige, Finland och Norge i Växjö, följt av ISM i Norrköping och XL-galan i Globen.

– Sedan får vi se om det blir någon gala utomlands eller om jag laddar inför IEM genom att träna på hemmaplan. Inomhussäsongen är så kort och intensiv, vilket gör att man inte hinner med så många tävlingar, säger Philip.

Vi säger grattis och önskar Philip lycka till med förberedelserna inför tävlingssäsongen!

Foto: Deca Text&Bild