Tävlingen Hyundai Gran Prix på Bislett hade på torsdag kväll premiär och bjöd på fina tävlingsförållanden. Med blå himmel och ljummen temperatur var förutsättningarna goda för våra MAI:are, Philip Nossmy, Josefin Magnusson, Pernilla Tornemark och Axel Härstedt, som var på plats i Oslo.

Philip var den av MAI:arna som lyckades allra bäst, när han slog till med 13.72 på specialdistansen 110m häck. Tiden placerade honom på en andra plats i mål, men det mest glädjande vara att han underskred kvalgränsen, 13.80, till EM i Helsingfors.

Även Josefin var ute efter att klara en gräns för medverkan vid EM. Josse som under inomhussäsongen klarade kvalgränsen 53.40 på 400m, måste nu visa förbundskaptenen att hon förtjänar en plats i truppen genom att springa på tider runt gränsen. På Bislett vann hon loppet på nya personliga rekordet 53.69, vilket är en mycket bra säsongsöppning.
I heatet efter Josefin gjorde även Pernilla Tornemark sitt första lopp för säsongen. Hon sprang in på tiden 57.37.

Den fjärde MAI representanten i Oslo, Axel Hästedt, visade att diskusformen är stigande. Axel kastade 59.62 som längst, vilket betydde årsbästa. Kastet räckte också till att besegra resterande kastare i startfältet.

Fullständiga resultat: Klicka här!