Pressrelease Max Hrelja flyttar till Malmö

26 april , 2017

Pressrelease Malmö 2017-04-26

Den 20 maj strax innan svenska mästerskapen i stafett genomförs på Malmö stadion blir en av Sveriges mest lovande friidrottare tävlingsklar för Malmö allmänna idrottsförening.
MAI presenterar stolt Max Hrelja som är uppvuxen och fostrad i Linköping och föreningen LGIF.
19 åringen som förra året var i semifinal på JVM har fortsatt sin utveckling denna inomhussäsong med nytt svenskt juniorrekord på 60 m häck men den var även den näst snabbast tiden i världen i sin ålder.

Max kommer efter sommaren flytta ner till Malmö där han får ett tränar- och supportteam med bl.a. den internationellt erfarne Philip Nossmy finns med som mentor (det var just Philips svenska juniorrekord som slogs under vinterns junior SM).

Foto: Deca Text&Bild

Här kommer lite korta frågor till MAI:s nye häcklöpare.

Varför blev det MAI?
– Det blev MAI på grund av att jag har fått ett bra intryck av klubben och dess verksamhet. Även att klubben har en hel del duktiga häcklöpare gjorde att jag valde MAI. Jag har även fått bra intryck av träningsmöjligheterna i föreningen och ser fram emot att ta nästa steg i min utveckling hos MAI.

Vad har du för mål med utomhussäsongen 2017?
– Huvudmålet med utomhussäsongen är att ta medalj på JEM som går i mitten av juli i Italien. Förhoppningsvis kan jag även slå det svenska juniorrekordet på 110m häck. Ytterligare så skulle jag vilja göra några bra lopp på seniorhäckar under säsongen.

Du kommer vara startklar för att representera MAI på stafett SM, vad tror du klubblaget har för chanser till en SM-titel?
– Stafett SM kommer antagligen vara min första tävling för MAI och jag ser mycket fram emot den tävlingen samt tror att vi har en mycket bra chans till guldet.

Du kommer ha Philip Nossmy som mentor, vad tror du det kommer betyda för din egen utveckling?
– Att ha Philip Nossmy som en mentor hoppas jag kommer kunna betyda att jag lär mig hur det är att vara häcklöpare på hög nivå och vad detta innebär. Kunna lära mig av hans syn på häcklöpning och ha någon som vet vad som krävs för att springa riktigt snabbt tror jag kommer vara betydelsefullt för mig som häcklöpare.

Till minne av Kenneth Arvidsson

Till minne av Kenneth Arvidsson

Vi har med stor sorg och saknad mottagit beskedet att vår främsta inom veteransidan i Malmö AI lämnat oss. Kenneth började representera föreningen i åldersgruppen M60. Sprint, hopp och mångkamp som...

I väntan på Malmöloppet

I väntan på Malmöloppet

Foto: Dick LottUnder perioden den 16-23 juni arrangerar vi i MAI Malmöloppet.Även i år Coronaanpassat, fast i en kraftigt upphottad version: Förutbestämt bana nere på Ribban Nummerlapp och...

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Foto: Skånska Dagbladet/Norra Skåne Skånska Dagbladet har intervjuat allas vår Hanna Katsler Mölstad och Johan Färemo från MAI RUNNERS. Temat var motion och löparglädje och det resulterade i två...