Hej Sverige!

Idag har jag min första återhämtningsdag här på förlägret i Japan. Har cyklat på en minicykel till närmsta affär, sovit middag och iklädd kimono gått och badad traditionellt japanskt bad tillsammans med naprapaten Tommy här på hotellet.

Resan gick från Malmö till Kastrup, Arlanda, Peking, Osaka och slutligen med buss till Marugame. Totalt 28,5 timmar, nytt personligt rekord i restid alltså!

Trots detta lyckades jag sätta tre personliga rekord i diskuskastningen första dagen och ytterligare två i går kväll i en explosivitetsövning som heter kulkast.

Så allt fungerar bra här, mycket mat, nästan konstant tillgång till massage och andra behandlingar för att hålla kroppen hel och frisk samt stor vänlighet från japanerna.

Redan första dagen var det välkomstlunch på hotellet med finklädda japanska kommunalråden och representanter för hela staden. Mer om detta finns här: http://www.friidrottsbloggen.com/

Vi blir behandlade som superstjärnor här, får ta många bilder med fans och skriva autografer. I går var det fem japanska ungdomar som bevittnade mitt kastpass och frivilligt sprang som bollkallar med diskusarna tillbaka till ringen och väntade tills jag tränat klart. Allmänheten sitter på läktaren på arenan, som för oss tar 15 minuter med turistbuss att komma till, och bevittnar Sveriges, Danmarks och Estlands träningar sent på kvällarna. De har till och med t-shirts speciellt upptrycka för detta förläger.

Vaktmästarna är extremt måna om att allt ska bli rätt så vi behöver lämna in en lista på vad vi ska träna nästa dag så att de kan förbereda anläggningarna med ringar, linjer och redskap.

När jag skulle cykla till affären innan i dag var det fyra japaner som snabbt hjälpte till att ordna cykeln, pumpa däcken och höja sadeln så gott det gick. Det märks att stadens invånare är superstolta att ha oss här.

Maten är också mycket bra. Det står fyra japaner redo att hjälpa oss med allt, och tappar man ett riskorn vid buffen så plockar de snabbt bort det, lyfter på locken till grytor och häller upp drickan i glasen åt oss, som vore vi kungligheter.

Nu väntar fler träningsdagar och den 23 åker jag tillbaka till Peking. I morgon är det också mediadag vilket innebär att radiosporten och aftonbladet ska besöka träningarna samt att vi ska ha lunch/presskonferens i en japansk te-trädgård.

Hittills känns detta som det bästa lägret någonsin och det är roligt att vara här!

Axel “Big in Japan” Härstedt