RUTINER INFÖR TÄVLING

SÅ HÄR ANMÄLER DU DIG TILL TÄVLINGAR

Föräldrar och aktiva ska inte skicka in anmälningar till kansliet. Tränaren ansvarar för att samla in anmälningarna från gruppen och sedan maila anmälan till anmalan@mai.se (MAI:s kansli).

Vid sena anmälningar skickar vi en faktura på 90:-/gren som ni själva står för.

PM/TÄVLINGSREGLER

Efter sista anmälningsdag hittar ni startlistor för alla grenar på arrangörens hemsida. Där ligger även PM (information) om tävlingen som är viktigt att läsa innan tävlingen. I PM:et finns även höjningsscheman för höjd och stav och hur lång tid innan det är upprop för varje gren. Inställda grenar anslås på klubbens hemsida.

PÅ TÄVLINGEN

Vid löpgrenar: Kom ihåg att pricka av dig på startlistorna och hämta ut nummerlappen. Avprickning sker ca. 1 timme före grenstart för att kunna göra heat i löpgrenarna. Upprop sker ca 15 min. innan start på samtliga grenar. Andra tider kan förekomma. Vissa tävlingar har inte nummerlappar. Andra har det bara på löpgrenarna. Allt detta står i PM:et.

Löpgrenar är: 60m till 10 000m, häck- och hinderlöpning

Teknikgrenar: Höjd, längd, stav, tresteg, kula, diskus, spjut och slägga

Värm upp ordentligt innan start och kom i god tid. Har du några funderingar under tävlingen kan du alltid prata med någon av MAI:s ledare eller med funktionärerna.

SM-TÄVLINGAR

Anmälan sker i samförstånd med- och lämnas in av resp. tränare.

Till dessa tävlingar åker och bor klubbens aktiva tillsammans.

På SM-tävlingarna finns ledare och tränare på plats.

GEMENSAMMA TÄVLINGSRESOR

För MAI:s aktiva arrangeras gemensamma tävlingsresor till subventionerat pris. Under inomhussäsongen är det till Växjös Quality Hotel Games (f.d. Best Western Games) och utomhus till Världsungdomsspelen i Göteborg. På dessa tävlingar finns ledare och tränare på plats.

TRANSPORT OCH TRÄNARE

Till övriga tävlingar ordnar aktiva själv transport. Vi kan inte garantera att det finns tränare på plats. Men berätta för dina tränare att du ska tävla, kanske någon har möjlighet att närvara.

Pepparkaksspelen och Malmö Indoor Challenge (MIC)

Två tävlingar under inomhussäsongen som är ett ypperligt tillfälle att tävla på för alla aktiva, nybörjare som de med mer erfarenhet. Pepparkaksspelen (ålder 7 år till senior) genomförs i december månad och MIC (ålder 7 år till senior) i feb/mars.