Austin Hamilton visade ännu en gång fina resultat på den internationella arenan när han under helgens tävling i Berlin sprang över mållinjen under 6.70 i både försök och final. I finalen knep Austin en fjärdeplats med sina 6.68, vilket bara är fem hundradelar från Austins personbästa. Genom sina 6.63 förra året har Austin redan lyckats ta en plats till årets inomhus-VM i Birmingham.

På hemmaplan visade MAI:s Wictor Petersson och Thobias Nilsson Montler att de är två namn att räkna med. Under Pallasspelen lyckades killarna med två riktigt bra serier i sina respektive grenar. I kulan gjorde Wictor sex stötar som alla mätte över 18.45, varav den sjätte och sista mätte 19.02. Resultatet är nytt personbästa och bara 23 cm från det svenska årsbästat som Leif Arrhenius stod för under samma helg.

Thobias Nilsson Montler har efter en tid i USA återvänt till Sverige och inlett ett samarbete med Yannick Tregaro. Under helgens tävling på Atleticum slog Thobias till med fem jämna förstahopp (7.66, 7.64, 7.56, 7.55 och 7.61). Det sjätte och sista hoppet blev en fullträff för Thobias och mätte 7.90, vilket ökade hans personbästa inomhus med hela 17 cm. Under utomhussäsongen 2017 hoppade Thobias 8,04 vilket gör att han är en av fem svenskar över 8 meter. Vi håller tummarna för ytterligare några sådana hopp i stundande Nordenkampen och ISM i Gävle.