I helgen som gick avgjordes, den för många roligaste tävlingen för säsongen, Finnkampen.
Fyra kamper mellan Sverige och Finland utspelade sig på Ullevi i Göteborg, två ungdomskamper och två seniorkamper.

I ungdomskampen, representerades MAI av hela fyra aktiva och för tre av dessa var det tävlingsdebut i landslagskläderna.
Oskar Staafgård, första gången i gult och blått, blev fyra på 200m och ingick även i det svenska stafettlaget som vann över det finska laget. Charles Mitala och Tobias Montler Nilsson gjorde mycket bra debuter i landslagskläderna. Båda vann sina respektive grenar, 110m Häck och längdhopp, och båda slog även personliga rekord, 14.04 av Charles på häcken och 7.23 av Tobias i länghopp.
Den fjärde MAI-representanten, Terese Dimblad Gonzales, blev trea i stavhopp på höjden 3.52.
MAI hade ytterligare en aktiv uttagen i laget, Viktor Gardenkrans. Viktor lämnade dock återbud men tar nya tag inför nästa års landslagsuppdrag.

I seniorkampen var tre MAI:are i farten.
På lördagen sprang Josefin Magnusson 400m på 54.43 vilket räckte till en fin tredjeplats.
Under söndagen hade vi alla våra aktiva in action.
Melker Svärd Jacobsson fick utdelning för sitt jobb med den nya tekniken i stavhopp och seglade över den nya pershöjden 5.48 utan att röra ribban. 5.48 innebar att Melker slog Jesper Fritz tidigare svenska juniorrekord med 3 cm. Melkers fina hoppning visade att det finns stor kapacitet och högre höjder att jaga i framtiden. Hans resultat på Finnkampen räckte till en tredjeplats och därmed fyra poäng till Sverige.
Ytterligare en MAI:are slog personligt rekord under helgen.
Petter Olson, som vanligtvis tävlar i mångkamp, har under senare delen av sommaren valt att “gästspela” på 400m Häck. Detta har han gjort med den äran. Efter vinnst och peronligt rekord på SM, putsade han nu sin tid ytterligare med över en halv sekund till 51.27. I Finnkampen slutade Petter på en fin andra plats men var ytters nära att jaga ikapp den vinnande finländaren.
Som vanligt avslutades Finnkampshelgen med stafetter över 4x400m och i det kvinnliga laget ingick så klart Josefin. Josse sprang den andra sträckan på tiden 53.6, vilken är en bra tid, då hon löpte på egen hand med finskorna på behörigt avstånd.

Hur gick det då i kamperna mellan Finland och Sverige?
De svenska ungdomstjejerna vann sin kamp medan killarna förlorade sin. Även seniorerna delade på vinsterna. Männen vann, medans kvinnorna förlorade, för första gången på 12 år.

>> Resultat Finnkampen (Ungdom): www.finnkampen.se
>> Resultat Finnkampen (Senior): www.finnkampen.se