Pernilla Tornemark <br /> Foto: Søren Busk Pernilla Tornemark <br /> Foto: Søren Busk

Pernilla Tornemark <br /> Foto: Søren Busk Pernilla Tornemark <br /> Foto: Søren Busk
Pernilla Tornemark, Foto: Søren Busk

Finnkampen i Tammerfors blev Pernilla Tornemarks sista tävling där hon deltog på 400 m och 4×400 m! Pernilla kom som ung lovande 15-åring till MAI från KFUM Kristianstad tillsammans med Elin Hansson (1.71 i höjd) och bosatte sig på Stensjögatan 48 i Malmö. Året efter började båda på FIG:et i Atleticum. Framgångarna lät inte vänta på sig och snart var Pernilla kvalificerad för blå-gult i landskamperna.

Det blev till inte mindre än 10 svenska mästerskap, ett individuellt när Pernilla 2005 överraskande vann längdhoppet inomhus på 6.00 och 9 stafettguld, det första 2004 i Stockholm på 4×100 meter 45.55 och i laget sprang Ellinor Stuhrman-Petronella Dahlerus-Pernilla Tornemark-Daniella Lincoln-Saavedra, vilka talanger! (I samma tävling vann grabbarna MAI:s tredje Grand Slam, alltså alla FYRA manliga stafetterna. Tidigare GS 1988 i Sollentuna och 1991 i Norrtälje.)

Sista och nionde stafett-guldet för Pernilla kom 2015 inomhus 4×200 i Sätrahallen, Stockholm tillsammans med Pernilla Nilsson-Lisa Lilja-Irene Ekelund. Därmed toppar Pernilla Tornemark MAI-statistiken med 9 stafett-guld tillsammans med  Gunilla Karlmark 1961-1969 och Lena Möller 1977-1982.

Pernilla var under alla år en sammanhållande länk bland MAI-tjejerna. Genom åren har hon alltid engagerat sig för de nya och mindre erfarna flickorna i föreningen. Pernilla var också under flertal år ledamot i MAI:s Elitutskott.

Ett varmt och hjärtligt TACK  för allt du uträttat i MAI och vi önskar Dig och Din Stefan lycka till med familjelivet i Sundsvall!