Stort grattis Thobias Nilsson Montler och tränare Yannick Tregaro till silver i längd på nya personliga rekordet 8,17m.
Thobias går verkligen från klarhet till klarthet och med ett hopp på 8,17 i andra om gången och där med ledning såg det länge ut att hålla hela vägen. Greken Miltiádis Tentóglu hoppade sedan hela 8,38 och stängde tävlingen men en silvermedalj och och en hopplängd som kvalificerar honom till 2019 år VM utomhus.

FOTO: DECA TEXT&BILD

Jonas Leanderson med tränare Ola Thorsson gjorde en otroligt bra insats när han pressade allt han hade i finalen över 3000 m. Resultatet en 5:e plats är en mycket bra placering och visa åter Jonas goda form och hur han kan pressa sig till sitt yttersta när det väl gäller, vi ser mycket fram emot sommaren och utomhussäsongen.

Båda häckkillarna Anton Levin och Max Hrelja gjorde debut på seniormästerskap med detta IEM och hade sina tränare Alex Tursell och Niklas Fernström på plats. Anton som med 7,84 i försöken kvalificerade sig till semifinal och där hade gjort ännu ett bra lopp men konkurrensen var hård och med några islag på vägen räckte inte tiden 7,93 till final. Max Hrelja hade inte riktigt marginalerna på sin sida och med 7,93 i försöken blev det inget vidare avancemang.

Austin Hamilton som haft en bra inomhussäsong tog sig enkelt vidare till semifinal på tiden 6,76. I semifinalen fick han ingen bra start och därmed blev det svårt att konkurrera om finalplats denna gång och han blev sexa i semifinalen på 6,75. Vi önskar Austin och tränare Jörgen Becke lycka till med förberedelserna för utomhussäsongen.