Best Western Games 2013, Växjö

Austin Hamilton. Foto: DECA Text&Bild

Under helgen passade tre av MAI:s aktiva på att kvalificera sig till sina respektive ungdoms- och juniormästerskap.

Austin Hamilton sprang 100m i Skara som brukar bjuda på fina sprintförhållande och inget undantag i år. Austin underskred kvalgränsen till JEM19 i Eskilstuna redan i försöken med 10.59, för att en timme senare i finalen dundra in på 10.43! Tiden är den näst bästa en svensk junior någonsin sprungit och endast en hundradel från Erik Hagbergs juniorrekord på 10.42.

Warsame Doley hade tagit sig till Palafrugell i Spanien för att försöka kvalificera sig på 800m till ungdoms-VM i Cali, Colombia. Trots en förkylning lyckades Warsame springa in på fina 1.50.81 och kvittera ut en biljett till Cali.

MAI:s sprinttjejer reste till Geneve för att både springa stafett och individuellt. Daniella Busk passade på att fixa sin kvalgräns på 100m till JEM22 i Tallinn direkt i säsongsdebuten genom att springa 11.74 på 100m. I stafetten tog sig tjejerna en bra bit närmare VM-kvaltiden men tyvärr skadade sig Irene Ekelund i det individuella 100m-loppet. Vi hoppas på en snabb konvalescens för Irene som har JEM19 på hemmaplan i Eskilstuna senare i sommar.