Uppdatering kring träningsverksamheten i MAI

30 oktober , 2020

Med anledning av den ökade smittspridningen av Covid 19 i samhället och inte minst i vår region har Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet delgett oss nya råd beträffande bl a träning. MAIs inställning är i möjligaste mån att följa råden. Klubbledningen har där med fattat beslut som följer:

  • Ungdomar födda 2005 eller senare fortsätter sin träning som nu/tidigare på samma sätt och tider. Tänk på att du som förälder väntar utanför hallen när du hämtar eller lämnar dina barn.
  • För äldre aktiva tillhandahåller MAI för närvarande begränsad träning där vi hänvisar till tränarna som uppmanas att göra träningsupplägg som kan utföras på ”egen hand” och till största delen utomhus.
  • Aktiva som är kopplade till MIG, NUI/RIG och MIA kommer att ha möjlighet att bedriva sin träning som tidigare men alla måste vara mycket uppmärksam på sjukdomssymptom och var noga med att undvika träningsdelar som inkluderar redskap som delas med andra. Förlägg huvuddelen av träningen utomhus.
  • MAI återkommer om vad som händer efter 17 november och eventuella förändringar innan dess.

Råden från myndigheter kan läsas på region Skånes hemsida som såklart även belyser andra delar än just träning, bl a vikten av att försöka undvika kollektivtrafik i möjligaste mån.

Klubbledningen beklagar att verksamheten ej kan fortgå som vanligt men känner att även MAI måste försöka bidra till att få stopp på utvecklingen med smittspridningen.

/

Mikael Wirstedt
Klubbchef

Till minne av Kenneth Arvidsson

Till minne av Kenneth Arvidsson

Vi har med stor sorg och saknad mottagit beskedet att vår främsta inom veteransidan i Malmö AI lämnat oss. Kenneth började representera föreningen i åldersgruppen M60. Sprint, hopp och mångkamp som...

I väntan på Malmöloppet

I väntan på Malmöloppet

Foto: Dick LottUnder perioden den 16-23 juni arrangerar vi i MAI Malmöloppet.Även i år Coronaanpassat, fast i en kraftigt upphottad version: Förutbestämt bana nere på Ribban Nummerlapp och...

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Foto: Skånska Dagbladet/Norra Skåne Skånska Dagbladet har intervjuat allas vår Hanna Katsler Mölstad och Johan Färemo från MAI RUNNERS. Temat var motion och löparglädje och det resulterade i två...