I år var det 25 år sedan Vår Ruset hade sin premiär. I måndags genomfördes det första loppet i årets Sverigeturné, i ett lite mulet Malmö. Vid tiden för startskottet visade temperaturen 12 grader, alltså utmärkt väder att springa i.

Drygt 6 500 kvinnor, ca 100 färre än i fjol, var anmälda till loppet som löptes i grönskande Pildammsparken i centrala Malmö.

Loppets vinnare hette, för fjärde året i rad, Sarah Lahti, tävlandes för Hässelby SK. Sarah sprang de 5 kilometerna på 17.04. Tätt efter vinnaren följde i tur och ordning en MAI:are, Louise Nilsson och från Ängelholms IF, Caroline Erlingson.

Starten Vår Ruset 2014 i Malmö

Foto: Stig Nilsson

För större bild, klicka på bilden ovan.

>> Fler bilder, klicka här!

Även i år satsades det från arrangörshåll mycket på att ge löparna och åskådarna en festlig och härlig upplevelse runt hela banan genom att erbjuda underhållning varje kilometer i form av dans och musik.

För andra året var den eminenta speakern Blossom Tainton med och bjöd på sig själv och spred en glad och positiv stämning både innan loppet, i samband med uppvärmningen och efteråt då tjejerna avnjöt smarrig picknick i gröngräset.

Att årets Vårrus är speciellt märktes även bland alla sponsorer, som var fler till antalet än på länge, vilket skapade en festlig inramning i arrangemangsområdet efter målgång.

Det bjöds med andra ord på en härlig löparkväll i Malmö.

Tack till löpare, sponsorer och funktionärer för årets fest och hjärtligt välkomna tillbaka 2015!