Vår Ruset Malmö 2014

7 maj , 2014

I år var det 25 år sedan Vår Ruset hade sin premiär. I måndags genomfördes det första loppet i årets Sverigeturné, i ett lite mulet Malmö. Vid tiden för startskottet visade temperaturen 12 grader, alltså utmärkt väder att springa i.

Drygt 6 500 kvinnor, ca 100 färre än i fjol, var anmälda till loppet som löptes i grönskande Pildammsparken i centrala Malmö.

Loppets vinnare hette, för fjärde året i rad, Sarah Lahti, tävlandes för Hässelby SK. Sarah sprang de 5 kilometerna på 17.04. Tätt efter vinnaren följde i tur och ordning en MAI:are, Louise Nilsson och från Ängelholms IF, Caroline Erlingson.

Starten Vår Ruset 2014 i Malmö

Foto: Stig Nilsson

För större bild, klicka på bilden ovan.

>> Fler bilder, klicka här!

Även i år satsades det från arrangörshåll mycket på att ge löparna och åskådarna en festlig och härlig upplevelse runt hela banan genom att erbjuda underhållning varje kilometer i form av dans och musik.

För andra året var den eminenta speakern Blossom Tainton med och bjöd på sig själv och spred en glad och positiv stämning både innan loppet, i samband med uppvärmningen och efteråt då tjejerna avnjöt smarrig picknick i gröngräset.

Att årets Vårrus är speciellt märktes även bland alla sponsorer, som var fler till antalet än på länge, vilket skapade en festlig inramning i arrangemangsområdet efter målgång.

Det bjöds med andra ord på en härlig löparkväll i Malmö.

Tack till löpare, sponsorer och funktionärer för årets fest och hjärtligt välkomna tillbaka 2015!

Till minne av Kenneth Arvidsson

Till minne av Kenneth Arvidsson

Vi har med stor sorg och saknad mottagit beskedet att vår främsta inom veteransidan i Malmö AI lämnat oss. Kenneth började representera föreningen i åldersgruppen M60. Sprint, hopp och mångkamp som...

I väntan på Malmöloppet

I väntan på Malmöloppet

Foto: Dick LottUnder perioden den 16-23 juni arrangerar vi i MAI Malmöloppet.Även i år Coronaanpassat, fast i en kraftigt upphottad version: Förutbestämt bana nere på Ribban Nummerlapp och...

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Mycket MAI i tidningen under den gångna veckan

Foto: Skånska Dagbladet/Norra Skåne Skånska Dagbladet har intervjuat allas vår Hanna Katsler Mölstad och Johan Färemo från MAI RUNNERS. Temat var motion och löparglädje och det resulterade i två...