I år firar Vår Ruset 25 år, och det första i årets Sverigeturné, genomfördes igår i ett soligt Malmö. Vid tiden för startskottet visade temperaturen 14 grader, alltså utmärkt väder att springa i.

Drygt 6 600 kvinnor, ca 100 fler än i fjol, var anmälda till loppet som löptes i grönskande Pildammsparken i centrala Malmö.

Loppets vinnare hette, för andra året i rad, Sarah Lahti, tävlandes för Hässelby SK. Sarah sprang de 5 kilometerna på personliga rekordtiden 16,53. Tätt efter vinnaren följde i tur och ordning två MAI:are,
Maria Sandström och Louise Nilsson. Som etta i loppet fick Sarah, förutom fina blommor, även ett specialdesignat smycke, med texten
“Snabbast i Vår Ruset!”.

bild-varruset-2013

För större bild, klicka på bilden ovan.

>> Fler bilder, klicka här!

Även i år satsades det från arrangörshåll mycket på att ge löparen och åskådarna en festlig och härlig upplevelse runt hela banan genom att erbjuda underhållning varje kilometer i form av dans och musik.

En av nyheterna, med anledning av årets jubileumsfirande, var den nya eminenta speakern Blossom Tainton. Blossom bjöd på sig själv och spred en glad och positiv stämning både innan loppet, i samband med uppvärmningen och efteråt då tjejerna avnjöt smarrig picknick i gröngräset.

Att årets Vårrus är speciellt märktes även bland alla sponsorer, som var fler till antalet än på länge, vilket skapade en festlig inramning i arrangemangsområdet efter målgång.

Det bjöds med andra ord på en härlig löparkväll i Malmö.

Tack till löpare, sponsorer och funktionärer för årets fest och
hjärtligt välkomna tillbaka 2014!