Med anledning av utbrottet av Coronavirus 2019-nCoV och rådande rekommendationer kommer kvällens klädprovning i Atleticum att ställas in. Vi återkommer med ett datum längre fram.

Gällande friidrottsträning kommer den i dagsläget att genomföras som vanligt men vi uppmanar till att träna utomhus, minimera kontaktövningar samt tänka på handhygienen. Kolla din mail mer frekvent ifall vi behöver ta till fler åtgärder. Har du någon form av sjukdomssymptom råder vi dig att stanna hemma från träningen.
Tänk på dina träningskompisar!

MAI vill också uppmärksamma dig på följande:
Har ni rest i områden som är drabbade av Coronaviruset, exempelvis norra Italien och Iran, rekommenderas ni att vara uppmärksamma och kontakta 1177 vid nedan symtom.
Har ni andra frågor rörande viruset ring 113 13.

Vid misstanke om att vara smittad skall ni omedelbart kontakta 1177 för vidare rådgivning.
Ni skall inte besöka vårdcentral eller företagshälsovård.

Efter kontakt med 1177 och om misstanke om Corona-virus-smitta, kommer de att hänvisa personen till närmsta infektionsmottagning och provtagning samt vidare omhändertagande sker enligt specifika rutiner.

Symtomen är något av följande eller alla:

Luftvägsbesvär, andfåddhet, hosta samt feber

Spridning: 

I nuläget vet vi att coronavirus sprids genom kontakt mellan människor eller genom hostningar/nysningar, sk droppsmitta.

Inkubationstid, dvs tid från smitta till att personen börjar få symtom är 2-14 dagar.

Förebyggande:

  • Tvätt med tvål och vatten / alt handsprit men helst tvål och vatten. Tvätt då man varit ute, före måltid, i samband med mathantering
  • Undvik att ta sig i ansiktet/ögon om du varit i kontakt med person med luftvägssymtom
    Hosta i armveck
  • Person med förkylningssymtom, hosta, feber ska stanna hemma

Tack för er förståelse!

MVH

MAI